درمان موهاي زائد
يکي از سوالهاي متدوال در مورد ليزر موهاي زائد اين است که آيا اين شيوه براي استفاده امن است؟ شايعات زيادي در مورد سرطان زا بودن ليزر به خاطر استفاده از تشعشعات نور مطرح شده است و بسياري نيز فکر ميکنند که ليزر امکان باروري را کاهش ميدهد. در ادامه اين مقاله در مورد اين شايعات صحبت خواهيم کرد.
در مورد ريسک مبتلا شدن به سرطان بايد گفت که اشعه ايکس و گاما بيشترين ريسک را براي ابتلا به سرطان دارند. گاما و اشعه ايکس بالاترين فرکانس تابش يونيزه را در اختيار دارند. در حالي که هر دو منبع نور ميتوانند از يک منبع طبيعي مثل گاز رادون منتشر شوند اما نسخه ساخته بشر آنها نيز موجود است. براي مثال نيروگاههاي هستهاي اين نوع از تشعشع را براي انرژي هستهاي توليد ميکند. اين تشعشع براي شيوههاي درماني مثل تصويربرداري از بدن CT يا اشعه ايکس مورد استفاده قرار ميگيرند. وقتي تابش يونيزه از بدن عبور ميکند، ميتواند به DNA سلول به صورت مستقيم صدمه وارد کند. اين صدمه ميتواند منجر به ايجاد سرطان شود. در حالي که تابش يونيزه در اشعه ايکس و گاما بسيار زياد است، سازمان دارو و قضاي آمريکا ليزر را جز تابشهاي غير يونيزه دسته بندي کرده است.
آيا استفاده از دستگاه ليزر دايود الکس براي رفع موهاي زائد باعث ايجاد سرطان ميشود؟
يک متخصص پوست به نام دکتر ويتني بوو در اين مورد اعلام کرد:« تابش نور و انرژي آن در ليزر کاملا سطحي است. اين نور هميشه در سطح پوست تابيده ميشود. ليزر در نهايت هيچ آسيبي به DNA وارد نکرده و باعث جهش در آن نخواهد شد.» اشعه و انرژي نوري که از طريق دستگاههاي ليزر موهاي زائد تابيده ميشوند، به گونهاي طراحي شده که فوليکول مو را گرم و سپس نابود کند. در حالي که شايد بسياري از زنان در مورد استفاده از ليزر به خاطر نا باروري نگران هستند بايد گفت که متخصصان ميگويند انجام عمل ليزر هيچ ريسکي براي باروري ندارد. دکتر کنستانتين زاکاشانسکي در اين مورد گفت:« نور استفاده شده بيشتر از سطح فوليکول به بدن وارد نميشود و هيچگاه به ارگانهاي داخل بدن نخواهد رسيد و بدين ترتيب تاثيري روي باروري نيز ندارد.»